ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Lenovo έκανε την έκπληξη στις «ταμπλέτες»

H Lenovo έκανε την έκπληξη στις «ταμπλέτες»
Η Lenovo παρουσίασε δύο νέες ταμπλέτες που «χτυπούν» τον ανταγωνισμό. Το IdeaPad Tablet K1 και το ThinkPad Tablet...

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η Lenovo παρουσίασε δύο νέες συσκευές οι οποίες έρχονται να ενταχθούν στην οικογένεια των tablet.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε δύο εκδόσεις tablet που όμως απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Το πρώτο είναι, το Lenovo IdeaPad Tablet K1 που απευθύνεται στο μεγαλύτερο κομμάτι του καταναλωτικού κοινού, ενώ το δεύτερο που παρουσιάστηκε ήταν το επαγγελματικό ThinkPad Tablet το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματικούς πελάτες.

Και οι δύο νέες συσκευές, έχουν το λειτουργικό σύστημα της Google για «ταμπλέτες», το γνωστό πλέον Android 3.1 «Honeycomb». Βασικό χαρακτηριστικό, είναι πως εκτός από το Αndroid market (το οποίο διαθέτει πάνω από 250.000 εφαρμογές), ο χρήστης θα βρει και τo Lenovo App Shop, το οποίο θα περιέχει εφαρμογές αποκλειστικά για τις ταμπλέτες της εταιρίας. To Lenovo App Shop προσφέρει εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως για παράδειγμα μουσική, ταινίες, βιβλία, παραγωγικότητα, κοινωνική δικτύωση, καιρό, εκτυπώσεις, κ.α. Παράλληλα, το Lenovo App Shop υποστηρίζει εφαρμογές για επιχειρήσεις και μία κατηγορία προσωπικών επαγγελματικών εφαρμογών που διευκολύνουν τις εταιρείες στη χρήση των tablets στην καθημερινότητα τους.

Τα νέα tablet της Lenovo έχουν σαν «καρδιά» τον διπύρηνο επεξεργαστή της NVIDIA Tegra 2 «NVIDIA Tegra 2 dual-core mobile» χρονισμένοι στο 1 GHz με μνήμη RAM το 1 GB.

Πιο αναλυτικά

IdeaPad K1 Tablet
Το IdeaPad Tablet K1 με "νεανική" εμφάνιση, έχει οθόνη 10.1 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800 pixels.
Διαθέτει δύο κάμερες, (5mp η πίσω, 2mp η μπροστινή), Bluetooth και φυσικά wi-fi για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ. Έχει ενσωματωμένη μνήμη 32 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας microSD.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό της νέας ταμπλέτας είναι πως εκτός από την παραδοσιακή θύρα για USB, υπάρχει και υποδοχή για HDMI που επιτρέπει την μέγιστη ανάλυση 1080p HD όταν κανείς είναι συνδεδεμένος σε HDTV, προσφέροντας μοναδική οπτική εμπειρία.
To Lenovo IdeaPad Tablet K1, έχει πάνω από 50 προ εγκατεστημένες εφαρμογές όπως Adobe Reader και Αdobe Flash Player 10.2, παιχνίδια της Electronic Arts, το γνωστό και μη εξαιρετέο Angry Birds, και το Kindle E-book Reader.
Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, χάρη στην εφαρμογή της Lenovo, με την ονομασία SocialTouch. Αυτή η εφαρμογή επί της ουσίας, συγκεντρώνει όλα τα δίκτυα (Facebook, twitter κτλ.) σε μία τοποθεσία.

ThinkPad Tablet
Το ThinkPad Tablet συνδυάζει την εμπειρία της ψυχαγωγίας του IdeaPad Tablet K1, όσο και την ασφάλεια, αξιοπιστία και τη διαχείριση των κλασικών εφαρμογών των ThinkPad της Lenovo.
To «επιχειρηματικό» tablet είναι σχεδιασμένο για επαγγελματίες που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει και έχει σχεδόν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Idea Tablet K1.
Ένα χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η «digitizer pen» δηλαδή το «ηλεκτρονικό στυλό» που διαθέτει. Άλλη μια καινοτομία της ταμπλέτας είναι πως έχει κανονικό μέγεθος θύρας USB και SD κάρτας, ενώ όπως και το πρώτο, έτσι και αυτό έχει θύρα mini-HDMI. Εκτός από το wi-fi θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις με σύνδεση 3G μέσω καρτών SIM.
Η επαγγελματική ταμπλέτα, έχει οθόνη 10.1 ιντσών, WXGA ανάλυσης 1280x800 pixels, ενώ συγχρόνως, διαθέτει Corning Gorilla Glass, για την αποφυγή γρατζουνιών.
Αυτή η «business-class» συσκευή, βοηθά τους επαγγελματίες να παραμείνουν συνδεδεμένοι, παραγωγικοί και να ψυχαγωγούνται όσο βρίσκονται μακριά από το γραφείο τους και το σπίτι. Τα αποθηκευμένα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στο ThinkPad Tablet χάρη στο layered data security.

Στην χώρα μας κυκλοφορεί το IdeaPad Tablet K1 με την έκδοση των 32GB, ενώ σε λίγο διάστημα θα κυκλοφορήσει και το ThinkPad Tablet με την έκδοση των 16GB.