ΓΥΝΑΙΚΑ

Eνα ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Eνα ελαφρύ γλυκό ψυγείου
Το Πάσχα πέρασε και μαζί του και η νηστεία…

Το Πάσχα πέρασε και μαζί του και η νηστεία… Είμαστε ελεύθεροι να φάμε ό, τι στερηθήκαμε αλλά με μέτρο… Αν σας έλειψε κάτι γλυκό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου.

Υλικά:1 πακέτο σαβαγιάρ, λίγο γάλα, 1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Για την άσπρη κρέμα: μισό λίτρο γάλα, 1 κρόκος αυγού, δυόμιση κ. σ. κόρν-φλάουρ,1 βανίλια και δυο κ.σ. ζάχαρη

Για τη σοκολατένια κρέμα: ένα λίτρο γάλα,7 κτλ. σ. κορν-φλάουρ,1 κ.γ. κακάο, 1 κ.γ. σοκολάτα σκόνη, 4 κ.σ. ζάχαρη, 150 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια και τρούφα για την επικάλυψη

Προετοιμασία: Ανακατεύω το γάλα με το κονιάκ και βουτάω ελαφρά τα σαβαγιάρ. Τα στρώνω στη βάση ενός μέτριου πυρέξ.

Για την άσπρη κρέμα: Σε λίγο από το γάλα διαλύω το κορν- φλάουερ και ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα. Χτυπάω τον κρόκο μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα ενώνω με το μείγμα του κορν-φλάουερ.

Έπειτα βάζω λίγο από το ζεστό γάλα (να μην έχει ζεσταθεί υπερβολικά) στο μείγμα και ανακατεύω με σύρμα. Βάζω το μείγμα στο γάλα ανακατεύοντας με σύρμα πάνω από το ζεστό μάτι, μέχρι να πήξει. Ρίχνω την άσπρη κρέμα στο πυρέξ.

Περιμένω 30 λεπτά περίπου να κρυώσει η άσπρη κρέμα και μετά ετοιμάζω την σοκολατένια κρέμα.

Για τη σοκολατένια κρέμα: Διαλύω το κορν φλάουερ σε λίγο από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνω. Στο μείγμα βάζω τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα σκόνη χτυπώντας με σύρμα.

Βάζω λίγο από το ζεστό γάλα χτυπώντας με σύρμα. Βάζω το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα πάνω από το μάτι μέχρι να πήξει.

Όταν πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Ρίχνω την σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ και αφού κρυώσει, ρίχνω την τρούφα και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει… Καλή όρεξη!