ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία

Καιρός ΤΩΡΑ: Το καλοκαίρι συνεχίζει να αγνοείται, καθώς βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα από το μεσημέρι της Παρασκευής - Δείτε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Παρακευή (16/06), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν από χθες τη χώρα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

«Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν την Παρασκευή (σ.σ χθες) σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια θα εξασθενήσουν τη νύχτα, αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

• Το Σάββατο (17/06/2017) από τις απογευματινές ώρες η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

• Την Κυριακή (18/06/2017) η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr».

Καλλιάνος: Βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο

«Το καλοκαίρι αργεί ακόμη να έρθει», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Κυριακή «η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κατά 8 - 10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

«3ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ Σ/Κ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ (!) - ΠΤΩΣΗ 10°C ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Λέτε και το κάνει επίτηδες το φετινό καλοκαίρι ! Όποτε έρχεται Σαββατοκύριακο που ο κόσμος αναζητά την ξεκούραση από την καθημερινότητα του, θέλοντας να απολαύσει μια βόλτα ή ένα μπάνιο, ο καιρός το απαγορεύει κατηγορηματικά ! Έτσι θα συμβεί και αυτό το Π/Σ/Κ, αφού προβλέπεται ισχυρή αστάθεια πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεάζονται περισσότερο θα είναι τα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τα φαινόμενα -κατά βάση- να κάνουν την εμφάνιση τους από το μεσημέρι έως και το απόγευμα και να απασχολούν ορεινές και ημιορεινές περιοχές ή σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τμήματα με πολύ χαμηλό υψόμετρο (πεδινά-παραθαλάσσια).

Την Κυριακή ειδικά, προβλέπεται συννεφιασμένος και ιδιαιτέρως βροχερός καιρός για αρκετές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, τα μπάνια σας να ματαιωθούν. Επίσης, την ίδια ημέρα, λόγω της στροφής των ανέμων σε βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν έως και τα 7 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κατά 8-10°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Έτσι, αν για παράδειγμα, σήμερα (Πέμπτη) η θερμοκρασία στην Αθήνα αγγίξει τους 34-35°C, την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει τους 25°C. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 31-32°C, τη Δευτέρα όμως δεν θα ξεπεράσουν τους 24-25°C. Στο Ναύπλιο, από τους 35°C σήμερα, τη Δευτέρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 25°C. Στην Σπάρτη σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37°C, τη Δευτέρα όμως δεν θα ξεπεράσει τους 26-27°C.

Ασφαλώς λοιπόν και το καλοκαίρι αργεί ακόμη να έρθει, αφού ο καιρός κατά διαστήματα τις επόμενες ημέρες θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη ή ακόμη και φθινόπωρο, αν αναλογιστεί κανείς τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν την Κυριακή και Δευτέρα.
Σε βάθος χρόνου 10 ημερών δεν διαφαίνεται κάποια αξιόλογη θερμή εισβολή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μετά τις 24-25 Ιουνίου. Μέχρι τότε παρ'όλο που θα ήθελα να σας ευχηθώ καλά μπάνια, θα σας πω ...κρατάτε κατά διαστήματα ομπρέλα».

Ο καιρός την Κυριακή (18/6/2017)

Συννεφιασμένη με βροχές και καταιγίδες θα είναι η Κυριακή, 18 Ιουνίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα στη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 25 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στη Χαλκιδική. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά.

Άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το απόγευμα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μυτιλήνη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις