ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρή κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα του Αγίου Βαλεντίνου (pics)

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρή κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα του Αγίου Βαλεντίνου (pics)

Καιρός σήμερα: Σε ισχύ βρίσκεται σήμερα Τετάρτη (14/02), το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού τηςΕθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίαςτο οποίο κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες τηςΕΜΥ για τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα Τετάρτη (14/2/2018)

Α) Μέχρι τις πρωινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν ξανά τη νύχτα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος.

Β) Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.

Αργά τη νύχτα θα ξαναχιονίσει στα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας (από 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (από 600-700 μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (από Θ00 - 900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες ενώ εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς το πρωί και ξανά από τη νύχτα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (15/02) ο καιρός αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές.
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σχετικές ειδήσεις