ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ηλιόλουστο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Καιρός: Ηλιόλουστο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Η πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου θα μας βρει οριακά... με κοντομάνικα, καθώς σε όλη τη χώρα θα επικρατεί καλοκαιρία και το θερμόμετρο να δείχνει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες!

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και αργότερα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λευκάδα, αναμένονται λίγες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος. Πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός τη Δευτέρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σχετικές ειδήσεις