ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Δείτε πού θα βρέξει

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Δείτε πού θα βρέξει

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή, 23 και 24 Απριλίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν –σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, στα ανατολικά και νότια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (14/4/2016)

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα μπει η Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Δευτέρα στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Οι άνεμοι τις δύο πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Σταδιακά από την Τρίτη και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως από την Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις