ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τη Δευτέρα (6/6) - Πού θα βρέξει

Ο καιρός τη Δευτέρα (6/6) - Πού θα βρέξει

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 από την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Διαφορετικό θα είνια το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα (6/6) καθώς παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με παροδικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτική στερεάς.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις