ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ισχυρές βροχές θα πλήξουν τη χώρα την Τρίτη (9/8) - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Καιρός: Ισχυρές βροχές θα πλήξουν τη χώρα την Τρίτη (9/8) - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα την Τρίτη (9/8). Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση από αργά το απόγευμα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά με ένταση 5 έως 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κατά τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με βροχές ή καταιγίδες αν σημειώνονται κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα κυρίως στη Θεσσαλία. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις