ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΕΜΥ: Πού θα χιονίζει τη Δευτέρα (9/1) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός ΕΜΥ: Πού θα χιονίζει τη Δευτέρα (9/1) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν τη Δευτέρα (9/1) στην ανατολική χώρα, οι οποίες θα ενταθούν. Τη νύχτα στις νοτιότερες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με τον παγετό κατά τόπους να είναι ισχυρός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Λίγες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη οι οποίες θα είναι κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -7 έως -2 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, οπού θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -12 έως -01 βαθμους κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από -1 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την φονική κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

Σχετικές ειδήσεις