ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας Έμιλ - Πότε «χτυπά» στην Αττική

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας Έμιλ - Πότε «χτυπά» στην Αττική

Οι μετερεωλόγοι προβλέπουν πως το σκηνικό του καιρού αλλάζει σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης με τις βροχές να εντείνονται στα δυτικά και τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο. Κατάσταση η οποία όπως προβλέπουν μετερεωλόγοι αναμένεται να αλλάξει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην «Έμιλ» αναφέρθηκε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην κάμερα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται και η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ έως το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.

Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή».

Την Παρασκευή η «Έμιλ» στην Αττική

Στην νέα κακοκαιρία που έρχεται προς την χώρα μας, αναφέρθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ο Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Έμιλ» ξεκινά τη δράση της από το βράδυ της Πέμπτης και φέρνει μαζί της ένα τόξο καταιγίδων που θα πλήξει την χώρα μας. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα στα δυτικά με έντονα φαινόμενα και θα περάσει από όλη σχεδόν την Έλλαδα, από τον βορρά μέχρι και την Κρήτη.

Την Παρασκευή η «Έμιλ» θα κάνει την εμφάνιση της στην Αττική με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ τη νύχτα της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα εμφανιστούν και στα Δωδεκάνησα. Στην συνέχεια, τα φαινόμενα αναμένεται να εξομαλυνθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την Κυριακή μάλιστα, να προβλέπεται λιακάδα σε σχεδόν όλη την χώρα.