ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται τριήμερο της Αποκριάς με αστάθεια - Πού θα σημειωθούν βροχές

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται τριήμερο της Αποκριάς με αστάθεια - Πού θα σημειωθούν βροχές

Ήπιες καιρικές συνθήκες σήμερα Παρασκευή 15/3 ενώ αστάθεια αναμένεται το τριήμερο της Αποκριάς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και περιορισμένη αστάθεια τις απογευματινές ώρες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Το τριήμερο της Αποκριάς και κυρίως την Κυριακή, η αστάθεια θα είναι γενικευμένη σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με ευκολία και δεν θα αντιμετωπίσουν οι αξιόλογο πρόβλημα. Σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και προς το απόγευμα θα ενταθούν οι συννεφιές με αποτέλεσμα να υπάρξουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στο νότιο αιγαίο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι πολύ καλός έως αργά το απόγευμα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες στα ορεινά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν ήπιες καιρικές συνθήκες ενώ μετά το απόγευμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν μπόρες στην γύρω ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο θα υπάρχει περιορισμένη αστάθεια μόνο το απόγευμα ενώ γενικά θα έχουμε ηλιοφάνεια. Μπόρες αναμένεται να σημειωθούν σε ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή της Αποκριάς κορυφώνεται η αστάθεια η οποία θα είναι γενικευμένη από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το εσωτερικό της Κρήτης, το βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται βελτίωση και η αστάθεια περιορίζεται. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βορειάδες στο νότιο Αιγαίο και θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.