ΚΑΙΡΟΣ

Θοδωρής Κολυδάς: Τότε ξαναείχαμε 30άρια Μάρτη και Απρίλη - Οι θερμοκρασίες ρεκόρ

Θοδωρής Κολυδάς: Τότε ξαναείχαμε 30άρια Μάρτη και Απρίλη - Οι θερμοκρασίες ρεκόρ
Φωτ.: Eurokinissi

Ενδιαφέροντα στοιχεία από το αρχείο του Θοδωρή Κολυδά 

Με αφορμή τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέτρεξε στο αρχείο του.

Σε ανάρτησή του παραθέτει στοιχεία για αντίστοιχες καταστάσεις πριν από αρκετά χρόνια, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ήταν 10 Απριλίου 1985 όταν στο Άργος σημειώθηκαν 36.4 βαθμοί Κελσίου (°C) με ισχυρό δυτικό καταβατικό άνεμο στην Πυργέλα.

Ανάλογη περίπτωση με καταβατικό άνεμο λίβα (ΝΔ) είχαμε στα τέλη Μαρτίου του 2001 στη Λάρισα με τον υδράργυρο να καταγράφει 34.8 °C στις 27 Μαρτίου 2001 και μετά από τρεις μέρες στις 31 του μηνός να πέφτει στους 11 °C !!!»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει πτώση, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Νωρίτερα σήμερα, το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης σχολίασε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ενώ και σήμερα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Τελευταία μέρα με μεγάλη μεταφορά σκόνης η σημερινή. Από το απόγευμα η επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων θα απομακρύνει τις υψηλές συγκεντρώσεις της σκόνης από τη χώρα μας, ενώ παράλληλα την Τετάρτη θα υποχωρήσουν και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες »