ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχερό και την Πέμπτη το σκηνικό – Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Καιρός: Βροχερό και την Πέμπτη το σκηνικό – Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Άστατος αναμένεται ο καιρός και την Πέμπτη (20/08/2015) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από αργά το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά στο βορειοανατολικό Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 35 και στα νότια 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις