ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από τα μεσάνυχτα – Θα χιονίσει και στην Αττική

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από τα μεσάνυχτα – Θα χιονίσει και στην Αττική

Ο «Big One» χτυπά στην Ελλάδα με τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια

ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ριζική αλλαγή παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά ενώ σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Τα ακραία φαινόμενα ήταν η αιτία για να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στις Σέρρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να πλήττουν και την Αττική από το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία παρουσιάζει συνεχή πτώση ενώ σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον Αττικό ουρανό.

Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής μάλιστα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 0 βαθμούς κελσίου. Επίσης θα υπάρξουν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα βόρεια του νομού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας το κρύο θα συνεχιστεί σε όλη την επικράτεια του νομού. Αραιές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και εντονότερες σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας δε θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στο 0. Αραιές χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού ενώ εντονότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής που θα φτάσουν τα 15 με 20 εκατοστά.

Τις βραδινές ώρες ασθενείς βροχές στο κέντρο της Αθήνας ενώ η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στα βόρεια του νομού Αττικής.

Το πρωί της Τρίτης χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος των βορείων προαστίων της Αττικής. Ειδικά στα ορεινά του νομού θα είναι και έντονες με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τα 20 εκατοστά. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς στο κέντρο της πόλης και θα πέσει ακόμα και κάτω από το μηδέν στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι της Τρίτης.

Με πληροφορίες από: cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις