ΚΑΙΡΟΣ

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Τέλος η κακοκαιρία - Δείτε πού θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Τέλος η κακοκαιρία - Δείτε πού θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας να εξασθενούν.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το Σάββατο μονό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την ήμερα αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτίους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 εξασθενούνε. στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ εξασθενούνε. Η θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (06/03) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις