ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Πάσχα 2016: Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Καιρός - Πάσχα 2016: Ο Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Πότε και πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες – Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων – Πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του Πάσχα – Από πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι

Με ανοιξιάτικο καιρό θα εορταστεί φέτος το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Καλός θα είναι ο καιρός και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (29/04/2016) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, για σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα, κυρίως στα βόρεια θα πυκνώσουν, οπότε το μεσημέρι δεν αποκλείεται να βρέξει λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και θα μεταφέρουν μικρή ποσότητα, σε σχέση με άλλες φορές, σκόνη από την Αφρική. Οι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί άνεμοι δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 08 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 έως 26, ενώ στις νοτιότερες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου, πέντε με έξι βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο (30/04) περιμένουμε αραιές νερώσεις, με μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Καρπάθιο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 έως 27 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί

Αραιή συννεφιά, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και λίγοι βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, το ψήσιμο του οβελία θα ολοκληρωθεί κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά το μεσημέρι και τα απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια περιμένουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν, οπότε και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια σύνορά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Οι βροχές αυτές θα επεκταθούν το βράδυ στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι βοριάδες θα φτάσουν στα 3 με 5 στα νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 12 έως 25, στα κεντρικά από 13 έως 27 και στα νησιά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Με έντονα καιρικά φαινόμενα η επιστροφή των εκδρομέων

«Εχθρός» των εκδρομέων που θα επιστρέψουν στις μεγάλες πόλεις φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη του Πάσχα έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά, κυρίως την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως να υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν περισσότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 10-22 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γι αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις στους δρόμους και κυρίως στην επιστροφή.

Σχετικές ειδήσεις