ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ξεχάστε τα μπάνια και πάρτε ομπρέλες – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός: Ξεχάστε τα μπάνια και πάρτε ομπρέλες – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Άστατος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει πτώση.

Αναλυτικά, για αύριο, Τετάρτη (08-06-2016) στα νοτιοανατολικά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά το απόγευμα, όπου πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπού πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη (09-06-2016) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν
με πρόσκαιρες βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (10-06-2016) αρχικά στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες σε όλα τα
ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (11-06-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο με πρόσκαιρους
όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στην ανατολική νησιωτική χώρα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις