ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ώρα για βουτιές αλλά προσοχή στους βοριάδες – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;

Καιρός: Ώρα για βουτιές αλλά προσοχή στους βοριάδες – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο;

Ανοιξιάτικο αναμένεται σήμερα, Τρίτη (19/07/2016) το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο ή θα μας τα χαλάσει ο καιρός; Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Για σήμερα, Τρίτη, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος και μονό τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός και μονό τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από αργά το βραδύ πιθανότητα σποραδικών βροχών στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Ο ι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Τέταρτη 20-07-2016 τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Την Πέμπτη 21-07-2016 ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 22-07-2016, το Σάββατο 23-07-2016 και την Κυριακή 24-07-2016 ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή βαθμιαία άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις