ΚΑΙΡΟΣ

Θα τα «μουσκέψει» ο καιρός: Ξεχάστε τα μπάνια – Έρχονται καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Θα τα «μουσκέψει» ο καιρός: Ξεχάστε τα μπάνια – Έρχονται καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Αν είστε σε διακοπές κι κάνετε, όπως είναι φυσικό, σχέδια για μπάνια… μάλλον θα πρέπει να πάρετε μαζί σας ομπρέλες. Όχι θαλάσσης, αλλά ομπρέλες για τη βροχή, καθώς ο καιρός, όπως φαίνεται θα τα κάνει «μούσκεμα» τις επόμενες ημέρες. Πού και πότε «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Για αύριο, Τρίτη (02-08-2016) προβλέπονται τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία έως 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 38 και πιθανόν τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τέταρτη (03-08) στα βόρεια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή σταδιακή πτώση κυρίως στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη (04-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις ,στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Σχετικές ειδήσεις