ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τρέξτε στην παραλία πριν βρέξει –Έρχονται 40άρια και… καταιγίδες

Καιρός: Τρέξτε στην παραλία πριν βρέξει –Έρχονται 40άρια και… καταιγίδες

Αποπνικτική αναμένεται σήμερα, Τρίτη (02/08/2016) η ατμόσφαιρα, καθώς το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» 40άρια και καταιγίδες.

Αναλυτικά, για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπονται τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 39 και στα νησιά έως 35 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και πιθανόν τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις