ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο καιρού – Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο καιρού – Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη δυτική Ελλάδα. Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα εκδηλωθούν σήμερα, Τρίτη (20/09/2016) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Άστατος και σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα βόρεια μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές 4 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Άστατος ο καιρός. Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τετάρτη (21/09/2016) άστατος ο καιρός. Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις