ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα - Χαλάζι και στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

Καιρός: Ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα - Χαλάζι και στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

Το κύμα κακοκαιρίας που περνάει από τη χώρα, φέρνει μαζί του θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες ακόμακαι χαλάζι.

Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ να βρίσκεται σε ισχύ, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς έχει απαγορευτεί ο απόπλους από Ραφήνα και Λαύριο ενώ παραμένει κλειστό το Ρίο - Αντίρριο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι νεφώσεις μετατρέπονται σε βροχές και καταιγίδες -κατά τόπους ισχυρές- όσο περνάει η ημέρα, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής έριξε χαλάζι ενώ σε όλο σχεδόν το νομό έβρεξε καταρρακτωδώς.

Από την κακοκαιρία στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας επικρατεί το αδιαχώρητο, με τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η κάθοδος στον Κηφισό είναι μποτιλιαρισμένη, από τη Μεταμόρφωση έως και το Αιγάλεω.

15046289 10208712417782550 119614126 n

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκαοκτώ κλήσεις έως αυτή τη στιγμή, για κοπή δένδρων και απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων από δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες από την κακοκαιρία στη gallery του Newsbomb.gr

Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά.

Καταστροφές και στα Τρίκαλα

Καταστροφές και ποικίλα προβλήματα προκάλεσαν μέχρι τώρα στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που πλήττουν τον νομό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

129917

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Μιχαλάκης, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα, συντονίζοντας ο ίδιος, δώδεκα ειδικά συνεργεία. Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, αντιμετωπίζονται, όπως προσθέτει, οργανωμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανέκυψαν, ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Τόσο, πάντως, στην ορεινή Καλαμπάκα, όσο και στην αντίστοιχη ορεινή περιοχή της Πύλης και ειδικότερα στον Ασπροπόταμο, τη Μεσοχώρα και την περιοχή από τη Γέφυρα Αλεξίου έως το Νεραϊδοχώρι, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, κορμών και στύλων της ΔΕΗ στο οδόστρωμα, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα των προαναφερόμενων περιοχών.

Κατέρρευσε γέφυρα στη Κόνιτσα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νομό Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (09/11) τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας.

Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων στο Σαραντάπορο υπέστη διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Ωστόσο και στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος.

Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σχετικές ειδήσεις