ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η «Αριάδνη» θα κυκλώσει τη χώρα για 3 μέρες

Καιρός: Η «Αριάδνη» θα κυκλώσει τη χώρα για 3 μέρες

Ειδήσεις για καιρό: Βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Ρωσία θα πλήξει την Ελλάδα από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι την Κυριακή.

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται την Πέμπτη στο Ιόνιο, όπου θα προκαλέσει από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θα κινείται γρήγορα πάνω από την ηπειρωτική χώρα προς τα ανατολικά, οπότε οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά.

Την Παρασκευή, το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται πάνω από το Αιγαίο. Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι προς απόγευμα της Παρασκευής χιονοπτώσεις αναμένονται και στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές θα είναι ισχυρές, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο να παραμείνει συνεχώς αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις