ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες έντονα φαινόμενα

Καιρός: Κακοκαιρία και σήμερα, Δευτέρα (22/05/2017) σε όλη τη χώρα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα.

«Παιχνίδια» λίγο πριν μπει το καλοκαίρι κάνει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιουνίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στα ορεινά της Στερεάς και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά στα νότια αυξημένες που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και πιθανόν το πρωί στις Κυκλάδες. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και σταδιακά από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί και στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Τρίτη (23/05) στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Την Τετάρτη (24/05) στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, Τα φαινόμενα που πιθανών να είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Την Πέμπτη (25/05) στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (26/05) λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.