ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε λίγες ώρες

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε λίγες ώρες

Καιρός: Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Μέχρι πότε θα κρατήσει το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο - Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Φθινοπωρινός και σήμερα, Τρίτη (23/05/2017) ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη (24/05) στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Πέμπτη (25/05) στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και τοι απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (26/05) άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γιάννης Καλλιάνος: Θα κουραστείτε να ακούτε μπουμπουνητά

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

«Θα κουραστείτε να ακούτε μπουμπουνητά μέχρι το Σαββατοκύριακο». Με αυτή τη φράση, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, ακόμα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

«Ο καιρός δεν λέει να βελτιωθεί για τις επόμενες ημέρες και έτσι, μέχρι και το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα οι καταιγίδες να είναι καθημερινό φαινόμενο» έγραψε, μεταξύ άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών, «είναι ότι η ημέρα θα ξεκινά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως από το μεσημέρι έως το απόγευμα (τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή), θα αναπτύσσονται γρήγορα νεφώσεις και θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις».

«Οι περιοχές που θα επηρεάζονται κυρίως είναι τα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, από το ύψος περίπου των δυτικότερων περιοχών της Θράκης και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο».

Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σχετικές ειδήσεις