ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΕΜΥ: Σαββατοκύριακο με... ομπρέλα! Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός ΕΜΥ: Σαββατοκύριακο με... ομπρέλα! Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αθήνα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα, που θα συνεχίζουν να πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

1. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (28/05/2017).

2. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική) και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες σήμερα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

3. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες σήμερα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο καιρός το Σάββατο (27/5)

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν το Σάββατο, σύμφωνα με τη πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται και τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 20 βαθμούς κελσίου

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή (28/5)

Αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις