ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Το Φθινόπωρο ήρθε νωρίτερα – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Καιρός: Το Φθινόπωρο ήρθε νωρίτερα – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Καλοκαίρι... τέλος- Πού και πότε θα εκδηλωθούν οι καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ - Για την αλλαγή του καιρού έχει προειδοποιήσει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Το Καλοκαίρι, όπως φαίνεται, μας αποχαιρετά πολύ πιο γρήγορα, καθώς από σήμερα, Δευτέρα (21/08) οι βροχές επιστρέφουν και το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει έντονα Φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός την Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Από το βράδυ βελτίωση.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στο βόρειο ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα νότια.
Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 22-08-2017

Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε πτώση.

Έρχεται μία βροχερή Δευτέρα

«Έρχεται μία βροχερή Δευτέρα». Με αυτή τη φράση που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός, σήμερα Δευτέρα (21/08/2017).

«Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή από όλους μας, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας» αναφέρει συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνθήκες αστάθειας θα είναι ευνοϊκές για εκδήλωση ακόμη και ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων. Μάλιστα, ο άστατος καιρός θα επηρεάσει και την Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές τοπικές καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Σχετικές ειδήσεις