ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα – Πού θα εκδηλωθούν σε λίγες ώρες

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα – Πού θα εκδηλωθούν σε λίγες ώρες

Καιρός – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται (ξανά) βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Άστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, Πέμπτη (08/03/2018). Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές ενδεχομένως να είναι έντονα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί ενισχυμένοι από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά, από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.