ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική θα «συνθέσουν» το σκηνικό του καιρού σήμερα – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο (19/05/2018) στις περισσότερες περιοχές τη χώρας. Η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ η σκόνη από την Αφρική θα «πνίξει» ξανά πολλές περιοχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Σφακιά: Εικόνες ντοκουμέντο από το σκάφος που «καρφώθηκε» στα βράχια - Τρεις οι νεκροί

Σχετικές ειδήσεις