ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή με την προφυλάκιση του Εφραίμ

Εμπλοκή με την προφυλάκιση του Εφραίμ

Εμπλοκή παρουσιάζει η εκτέλεση της απόφασης προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος διαβεβαίωνε μέσω των δικηγόρων του ότι θα παραδοθεί στις αρχές.

Ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση σακχάρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

Το κελί του φρουρείται, μετά από απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνη Παπαματθαίου που μετέβη στη Mονή, συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Μάλιστα ο Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο ηγούμενος είχε μεταβεί στη Μονή Βατοπεδίου και βρισκόταν κλινήρης, καθώς παρουσιάζει απορρύθμιση του σακχάρου και υψηλό πυρετό.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Εφραίμ, εντός των επόμενων δύο-τριών ημερών, ο ηγούμενος θα παραδοθεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών, αφού προηγουμένως αναρρώσει πλήρως και διευθετήσει εκκρεμότητες, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Μονής εν τη απουσία του.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικές αντιδράσεις για την προφυλάκιση Εφραίμ