ΕΛΛΑΔΑ

Αλυσίδες λόγω παγετού στη Μακεδονία

Αλυσίδες λόγω παγετού στη Μακεδονία

Με αλυσίδες θα πρέπει να μετακινούν τα οχήματά τους οι οδηγοί σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, λόγω του παγετού που προκάλεσαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σαπών -Κέχρου, από το 30ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Κάτω Δροσίνη, Δράνια, Οργάνη, Άνω και Κάτω Κάρδαμος, Σμιγάδα, Μυρτίσκη, Άνω Βυρσίνη, Κύμη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Νέας Σάντας - Κέχρου.

Στη κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται όσοι μεταβαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σελίου όπως και στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών και στα σημεία Καστοριά - Φλώρινα (μέσω Βιτσίου) και Καστοριά - Αμύνταιο, από το 18ο έως το 29ο χιλιόμετρο. Επίσης, σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας όπου η θερμοκρασία το πρωί «έδειξε» -13 βαθμούς κελσίου και στο δρόμο Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.