ΕΛΛΑΔΑ

Η Κυψέλη εκπέμπει SOS

Η Κυψέλη εκπέμπει SOS

του Παναγιώτη Σουρέλη

Ζητούν να μπει τέλος στην εγκληματικότητα, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς.

Με το σύνθημα «I love Kypseli» οι καταστηματάρχες της Κυψέλης ξεκίνησαν έναν αγώνα για να κρατήσουν ζωντανή την περιοχή τους και να την αναβαθμίσουν.

Εγκληματικότητα, υποβάθμιση περιβάλλοντος, αλλά και η κατάληψη της δημοτικής αγοράς από αριστερές παρατάξεις είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυψέλη.

Περισσότερα από 50 καφέ μπαρ και εστιατόρια έχουν δημιουργήσει ένα συντονιστικό όργανο, στο οποίο ενσωματώνονται το τελευταίο διάστημα και απλοί κάτοικοι, οι οποίοι εκπέμπουν SOS για τη γειτονιά τους.

Εμπνευστές και επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια είναι οι κύριοι Γιώργος Δενδρινός και Κωνσταντίνος Τσώλος.

Μιλώντας στο newsbomb οι δύο επιχειρηματίες της περιοχής κατήγγειλαν, ότι τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά.

Οι γυναίκες φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ, ενώ ακόμη και τα φροντιστήρια που πηγαίνουν τα παιδιά κλείνουν πριν πέσει το σκοτάδι!

Το περιβάλλον είναι στις βασικές προτεραιότητες του συντονιστικού οργάνου. Δενδροφύτευση και φωτισμός των κεντρικών σημείων θα δώσουν άλλο χρώμα στην Κυψέλη και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μπει ένα τέλος και στην κατάληψη της δημοτικής αγοράς. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν παρεισφρήσει στο χώρο και τον έχουν οικειοποιηθεί αριστερές ομάδες, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπό την ανοχή της αστυνομίας και της πολιτείας.


Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της Κυψέλης εκπέμπουν SOS για τη διάσωση της περιοχής τους. Έχουν οργανώσει μία σειρά από εκδηλώσεις, προκειμένου να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους και στους άλλους δήμους της Αττικής. Μέχρι σήμερα, όμως, η πολιτεία κωφεύει. Το συντονιστικό όργανο ζητά από τους υπεύθυνους να πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται πριν να είναι πολύ αργά.