ΕΛΛΑΔΑ

Με ποιον «πλακώθηκε» ο Μπουτάρης

Με ποιον «πλακώθηκε» ο Μπουτάρης

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σινάνη

Το newsbomb αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον διαπληκτισμό που έλαβε χώρα ανάμεσα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον επίτιμο πρόξενο της Λετονίας κ. Άγη Κυνηγόπουλο, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία, στο ναό της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το κακό προηγούμενο στις σχέσεις των δύο ανδρών, φαίνεται ότι έχει βαθιές ρίζες. Ούτε το πνεύμα αγάπης και συμφιλίωσης που επιβάλλουν οι μέρες, κατάφερε να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κυνηγόπουλου στο newsbomb, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει βάλει σκοπό να καταργήσει με το "έτσι θέλω" τα προνόμια των επιτίμων προξένων, τα οποία είναι ακριβώς ίδια με τα προνόμια των υπόλοιπων προξένων, με τη διαφορά ότι οι επίτιμοι δεν αμείβονται.

Αυτό έχει προκαλέσει εδώ και ένα χρόνο ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι και συγκάτοικοι από 20ετίας στην ίδια πολυκατοικία!

"Εδώ και ένα χρόνο δεν του λέω ούτε καλημέρα" μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυνηγόπουλος.

Το σκηνικό που "στήθηκε" ωστόσο στην Αγία Σοφία, είναι τελείως ανεξάρτητο από την μεταξύ τους κακή σχέση.

Αντίθετα, ο κ. Κυνηγόπουλος, σε μια προσπάθεια να "σπάσει ο πάγος" και καθώς το καλούσε η ημέρα, έτεινε το χέρι στον κ. Μπουτάρη, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές.

Εξοργισμένος και με πρωτοφανή αγένεια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, του είπε: "Ποιος σου είπε ότι θέλω το χέρι σου;".

Η έλλειψη βασικών τρόπων συμπεριφοράς, προκάλεσε την οργή του προξένου, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Μπουτάρη: "Είσαι ένας ψεύτικος και τυχαίος Δήμαρχος. Έγινες Δήμαρχος κατά λάθος, από σύμπτωση! Απορώ πώς συμπεριφέρεσαι έτσι! Ο πατέρας σου με λάτρευε! Τι συμπεριφορά είναι αυτή!".

"Αν δεν σου αρέσει η συμπεριφορά μου, να μου κάνεις μήνυση! Επειδή σε λάτρευε ο πατέρας μου, δεν είμαι υποχρεωμένος να σε λατρεύω κι εγώ" ήταν η απάντηση Μπουτάρη, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόξενο "μάλλον είχε πιει τα κρασάκια του, αλλά μην το κάνουμε θέμα...".

Ο κ. Κυνηγόπουλος διευκρινίζει ότι το συμβάν έλαβε χώρο στον προαύλιο χώρο του ναού και όχι εντός του, ως εκ τούτου δεν διεκόπη -όπως γράφτηκε- η δοξολογία από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Ο κ. Άγης Κυνηγόπουλος είναι βαθύτατα ενοχλημένος για την προσπάθεια κατάργησης των προνομίων των προξένων.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπουτάρης χορεύει πάνω σε τραπέζι!