ΕΛΛΑΔΑ

Διάκριση σε δώρα και επιδόματα προτείνει ο ΣΕΒ

Διάκριση σε δώρα και επιδόματα προτείνει ο ΣΕΒ

Τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού μόνο στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα προτείνει ο ΣΕΒ στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου αναφορικά με το εργασιακό κόστος.


Ειδικά οι εργοδότες προτείνουν να μπει ένα μισθολογικό πλαφόν σε αυτούς, που θα διατηρηθεί το δώρο των Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας.
Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει καθορισθεί το πλαφόν.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση ενός εργαζομένου για παράδειγμα με μισθό 800 ευρώ, εκείνος θα λαμβάνει ολόκληρο τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ εργαζόμενοι με υψηλότερες αποδοχές είτε θα χάσουν έναν από τους δύο μισθούς, είτε θα λαμβάνουν μέρος των δώρων.

Συζητείται ακόμη το «πάγωμα» για μια τριετία των ωριμάνσεων.

Ο κ. Δημήτρης Δασκαλοπουλος κάλεσε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι εργοδοτικοί φορείς.

Από την πλευρά του πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στόχος είναι η διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των τελευταίων δεκαετιών.

«Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απέξω οι αποφάσεις», επεσήμανε ο ίδιος . «Οι συνδικαλιστές μας λένε πως έχουν κοινά συμφέροντα. Να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας και το μέσο κόστος εργασίας», δεν παρέλειψε να προσθέσει.