ΕΛΛΑΔΑ

Αρνείται παρέμβαση στο έργο του ο Εισαγγελέας Κορέας

Αρνείται παρέμβαση στο έργο του ο Εισαγγελέας Κορέας

Αρνήθηκε οποιαδήποτε εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας, καταθέτοντας στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διεξάγεται στον Άρειο Πάγο, με αφορμή τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη περί πιέσεων στο έργο τους.

Ο κ. Κορέας, ο οποίος συνεπικουρεί το έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων και μεταξύ άλλων χειρίζεται την περιβόητη υπόθεση των CDS κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, γραπτή αναφορά για όσα περιστατικά είχαν υποπέσει στην αντίληψή του, αρνούμενος ότι ο ίδιος είχε δεχθεί πιέσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση των CDS αφορά στην καταγγελλόμενη συμμετοχή του αδελφού του τέως πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, Αντρίκου Παπανδρέου, σε εταιρεία που φέρεται ότι εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας των ελληνικών ομολόγων.

Αύριο αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ακόμη δύο χαμηλόβαθμοι οικονομικοί εισαγγελείς, που χειρίζονται επίσης υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, λόγω φόρτου εργασίας, ανεβλήθη η συνάντηση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με εκπρόσωπο της ομάδας δράσης της Κομισιόν, της οποίας προΐσταται ο Χορστ Ράιχενμπαχ, με τον οποίο επρόκειτο να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα τεχνογνωσίας σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).