ΕΛΛΑΔΑ

Οι «ακραίοι» και τα μυστήρια της Θεσσαλονίκης

Οι «ακραίοι» και τα μυστήρια της Θεσσαλονίκης

Τα νεότερα στοιχεία, το προφίλ των υπόπτων και ο συνδετικός κρίκος με την υπόθεση Καπελέρη.

Βενιζελικοί, ακροδεξιοί, και… «Αρειανοί» φέρονται αναμεμειγμένοι στην εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες επί πολλούς μήνες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ερευνούσε τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης με τη βοήθεια και της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια δεν πρόκειται για μία μόνο εγκληματική οργάνωση, αλλά για τέσσερις! Η μία εξεβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους αποσπούσε χρήματα, ενώ όλες μαζί λειτουργούσαν ως παρατράπεζα τοκογλυφίας.

Το «ξέπλυμα» των χρημάτων που αποκόμιζαν γινόταν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν πληρώνοντας .

Υπάρχουν εκατοντάδες ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών που υπέκλεψε ο κοριός της ΕΥΠ και «δένουν» την υπόθεση, όπως αναφέρεται από έγκυρες πηγές. Αυτό που προκαλεί αίσθηση και μεγάλη εντύπωση είναι η ανθρωπογεωγραφία, τα πρόσωπα που φέρονται ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Έχουμε και λέμε:

- Επικεφαλής φέρεται επιχειρηματίας και υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γνωστό όνομα και με συγγενική σχέση με τον επικεφαλής του κλιμακίου της ΚΥΠ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

- Κεντρικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ και πρώην Πρόεδρος της ΠΑΣΚ Εφοριακών που θεωρείται από τους υποστηρικτές του κ. Ε. Βενιζέλου στη συμπρωτεύουσα.

Πολλοί συνδέουν την υπόθεση Καπελέρη με τις τελευταίες εξελίξεις και υπαινίσσονται πλούσιο παρασκήνιο.

- Ανώτατο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας, δικηγόροι και γνωστός δημοσιογράφος συνθέτουν το υπόλοιπο παζλ.

Κάτι φαινομενικά άσχετο είναι ότι όλοι θεωρούνται οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης εκτός από έναν που είναι δεδηλωμένος ΠΑΟΚτζής.

Όπως είναι φυσικό η υπόθεση έχει πολιτικά απόνερα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για την εμπλοκή στην υπόθεση υποψήφιου με το ΛΑΟΣ.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η επιχείρηση εκμετάλλευσης της υπόθεσης στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ με στόχο τον κ. Βενιζέλο. Μέσα σε ένα τρίμηνο έσκασαν τρεις βόμβες στο πεδίο ευθύνης του υπουργού Οικονομικών.

Η παραίτηση Σπινέλλη, η υπόθεση Καπελέρη και τώρα η εμπλοκή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τ. Προέδρου της ΠΑΣΚ Εφοριακών που θεωρείται πολιτικός του φίλος.