ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συλλήψεις πέντε ατόμων για χρέη προς το Δημόσιο

Χανιά: Συλλήψεις πέντε ατόμων για χρέη προς το Δημόσιο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πάνω από έξι εκατομμύρια συνολικά χρωστούν στο Δημόσιο πέντε άτομα, το οποία συνελήφθησαν στα Χανιά.

Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Κρήτης, Στέλιος Λαντζουράκης, ανέφερε ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται στη συγκεκριμένη πόλη της Κρήτης για συλλήψεις, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οφειλετών του Δημοσίου. «Μέχρι στιγμής, έχουμε συλλάβει πέντε άτομα με συνολικά χρέη άνω των έξι εκατ. ευρώ και η επιχείρηση εξελίσσεται».

Πιθανόν σε κάποια στιγμή να γίνουν περισσότερα ο αριθμός των ατόμων που θα φορέσουν χειροπέδες να αυξηθεί, γι αυτό όπως υποστηρίζει ο κ. Λαντζουράκης, «καλό θα είναι οι άνθρωποι αυτοί που ξέρουν ότι χρωστούν στο Δημόσιο να έλθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».

Τα αυτόφωρα αυτά δεν είναι όπως τα συνηθισμένα αυτόφωρα, είναι συνεχή. Αν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα ισχύουν για 20 μήνες, αν είναι κακουργηματικού ισχύουν για 5 χρόνια. Άρα οποιαδήποτε στιγμή τα συνεργεία τα δικά μας τους εντοπίσουν, θα τους συλλάβουν και θα τους οδηγήσουν στην Εισαγγελία.

Ήδη έχουν προσαχθεί τρεις στην Εισαγγελία. Για τους δύο ορίστηκε τακτική δικάσιμος, για τον τρίτο ορίστηκε να γίνει μια διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης για συμπληρωματικά στοιχεία και οι υπόλοιποι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των καταθέσεων, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στα Χανιά, αυτή τη στιγμή έχουμε μια λίστα γύρω στα 15 άτομα, η λίστα όμως αυτή δεν είναι τελική, συνεχώς αυξάνεται. Καλά θα κάνουν όσοι έχουν χρέη να κάνουν ρυθμίσεις. Υπάρχει μέχρι τις 20 του μήνα διαδικασία ρυθμίσεων. Τα συγκεκριμένα αυτόφωρα δεν έχουν όρια, απλά από το ύψος των οφειλών εξαρτάται η απαγγελία της κατηγορίας.

Τα ποσά είναι διάφορα. Υπάρχουν και 50.000, υπάρχουν και 450.000, υπάρχουν και 2 εκατ., υπάρχουν και 2,5 εκατ.», τόνισε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Κρήτης.