ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Άφησε 60 οικογένειες στις Σέρρες χωρίς ρεύμα

ΔΕΗ: Άφησε 60 οικογένειες  στις Σέρρες χωρίς ρεύμα

Απλά «λάθος» χαρακτηρίζει η ΔΕΗ την ανεπάρκεια και την αναλγησία της να κόψει το ρεύμα σε τριάντα σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών.

Του Παναγιώτη Σουρέλη

«Λάθος» χαρακτηρίζει η ΔΕΗ την ανεπάρκεια και την αναλγησία της να κόψει το ρεύμα σε τριάντα σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών, όπου η θερμοκρασία σήμερα έπεσε στους – 6 βαθμούς κελσίου!

Δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους κόντεψαν να καταλήξουν στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα και πνευμονία εξαιτίας της ανικανότητας ορισμένων καρεκλοκένταυρων, που πήραν αυτή την απάνθρωπη απόφαση από τις δερμάτινες καρέκλες τους και τα γραφεία τους με το τζάκι.

Ακόμη και ψέματα είπαν, όταν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ «έσπασαν» από τους αγανακτισμένους πολίτες.

«Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα εδώ και αρκετούς μήνες ενώ τα 27 από αυτά δεν είναι κατοικήσιμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, με τον δήμαρχο Νεοχωρίου Βαγγέλη Καλαθά να τον διαψεύδει, μιλώντας στο newsbomb.gr.


«Τα σπίτια στα οποία κόπηκε το ρεύμα είναι κατοικήσιμα! Η ΔΕΗ υποστήριξε, ότι έγινε λάθος και δόθηκε εντολή στον εργολάβο να κόψει το ρεύμα, ενώ υπάρχει απόφαση να μην κόβεται σε κατοικήσιμα σπίτια. Προφανώς οι ιδιοκτήτες των 30 σπιτιών δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι, ειδάλλως θα είχε κοπεί το ρεύμα σε όλο το χωριό». Ο δήμαρχος είναι σε συνεχή επαφή με τους κατοίκους προκειμένου να διαπιστώσει, εάν επανήλθε το ρεύμα σε όλα τα σπίτια ή αν θα μείνουν τη νύχτα οικογένειες στο σκοτάδι και το κρύο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΔΕΗ τήρησε δύο μετρά και δύο σταθμά όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τα σπίτια που δεν πλήρωσαν το χαράτσι, αφού στην πρώτη περίπτωση δεν κόπηκε το ρεύμα, ενώ στη δεύτερη κατέβηκε ο γενικός…

Ερώτηση στη Βουλή

Την έντονη αντίδρασή του για τη διακοπή ρεύματος σε οικογένειες του Νομού Σερρών κατέθεσε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής των Ελεύθερων Πολιτών Βασίλης Οικονόμου.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής αναφέρει:

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από τα στελέχη των Ελεύθερων Πολιτών στο Νομό Σερρών, Αντώνη Κωνσταντίνου και Απόστολο Μπόκα, ότι η ΔΕΗ προέβη στην διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 60 οικογένειες στο Νεοχώρι Σερρών (σχεδόν ολόκληρο το χωριό), λόγω της αδυναμίας των κατοίκων να πληρώσουν τον λογαριασμό. Η πράξη αυτή ειδικά στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον Νομό Σερρών είναι πέρα από παράλογη, απάνθρωπη και αντικοινωνική. Πέραν του ότι αναγκάζεται ένα ολόκληρο χωριό να ζει σε συνθήκες των αρχών του προηγούμενου αιώνα, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Βόρειο Ελλάδα θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή πολλών συνανθρώπων μας, αφού η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεπάγεται σε πολλές περιπτώσεις και αδυναμία εξασφάλισης θέρμανσης.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

- Με ποιο σκεπτικό η ΔΕΗ προέβη στην διακοπή της ηλεκτροδότησης 60 οικογενειών στο Νεοχώρι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες;

- Πόσες διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν γίνει σε όλη την Επικράτεια λόγω της αδυναμίας πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών, πόσες εκκρεμούν και τι σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό;

- Είναι στις προθέσεις σας έστω και την ύστατη στιγμή να αφαιρέσετε από τον λογαριασμό της ΔΕΗ τις άδικες «έκτακτες» φορολογικές επιβαρύνσεις ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες να πληρώσουν τους λογαριασμούς και να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος;