ΕΛΛΑΔΑ

Εν αναμονή απόφασης για την αντιδικία Τσουκάτου-Καμμένου

Εν αναμονή απόφασης για την αντιδικία Τσουκάτου-Καμμένου

Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση των αγωγών που έχουν «ανταλλάξει» ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδωρος Τσουκάτος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.

Η κ. Βούλτεψη καταθέτοντας υπέρ του Πάνου Καμμένου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, επικαλέστηκε έγγραφα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, τα ημερολόγια του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου, στα οποία καταγράφονταν συναντήσεις με τον Θ. Τσουκάτο αλλά και την έγγραφη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με το γερμανικό κολοσσό.

Με αυτά, η κ. Βούλτεψη επιχείρησε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ανεξάρτητου βουλευτή ότι πλέον του 1 εκατ. μάρκων, τα οποία παραδέχθηκε ότι έλαβε ο Τσουκάτος και κατέληξαν στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, άλλο 1 εκατ. ευρώ κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, που φέρεται να διαχειριζόταν ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη.

Η δικαστική κόντρα των δύο ανδρών άρχισε με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σχετικά με την ύπαρξη 1 εκατ. ευρώ με τον κ. Τσουκάτο να απαντά με αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση με την οποία αξιώνει το ποσό των 10.000 ευρώ, έναντι ποσού 200.000 ευρώ που διεκδικούσε αρχικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος διεκδικεί 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που του απέδωσε ο τελευταίος στο δικόγραφο της αγωγής, όπως «συκοφάντης» και «κομματικά εμπαθής».

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου.