ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα

Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα

14:20 «Βροχή» με πέτρες, μολότοφ και χημικά σε Πανεπιστημίου και Ομήρου. Στα Προπύλαια συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Ομάδες νεαρών επιτίθενται με πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλου είδους αιχμηρά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

‘Ήδη δυο διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό από τραύματα κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

13:28 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Άγνωστοι επιτίθενται με ρίψεις μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Εκτεταμενα επεισόδια και σε Σταδίου και Βουκουρεστίου, μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ένας διαδηλωτής μάλιστα δέχτηκε επίθεση έξω από το ΚΕΠ Συντάγματος και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από σωστικά συνεργεία ενώ αναμένεται να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Από το πρωί το κέντρο θυμίζει φρούριο από τους χιλιάδες ένστολους που περιφρουρούν τα συλλαλητήρια υπό τον κίνδυνο επεισοδίων.

12:00 Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ ήδη πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της πορεία διαμαρτυρίας των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

travmatiassydagma
epeisodia
voulipolice
sydagmaporeia

Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕαπό την Ομόνοια έχοντας νωρίτερα πραγματοποιήσει κατάληψη του υπουργείου Εργασίας

policeagnostos

Παρούσα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ είναι και η Αλέκα Παπαρήγα.

boyli
policediadilotes

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το υπουργείο Οικονομικών, με τους υπαλλήλους να έχουν καταλάβει το κτίριο κρατώντας μαύρες σημαίες.

Μέχρι και το τέλος των συλλαλητηρίων, κλειστοί θα είναι οι οδοί: Ιπποκράτους, Πειραιώς-κλειστή η άνοδος, Βασιλίσσης Αμαλίας-κλειστή από Ξενοφώντος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας-κλειστή από Χαρ. Τρικούπη, Λ. Συγγρού (άνοδος)-κλειστή από Δικαίου, Βασ. Σοφίας –άνοδος ,κλειστή από Χίλτον , κάθοδος, κλειστή από Αμαλίας.