ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΑΕΙ ΤΩΡΑ: Η αλήθεια για το νόμο-τερατούργημα για την Υγεία

ΣΚΑΕΙ ΤΩΡΑ: Η αλήθεια για το νόμο-τερατούργημα για την Υγεία

Παρακολουθήστε σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ με το Ζάππειο τη συνέντευξη Τύπου τωνεκπροσώπων των φαρμακευτικών εταιρειώνγια το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.


Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της συνέντευξης Τύπου και παρακολουθήστε γιατί συγκλήθηκε εκτάκτως αυτή η συνέντευξη Τύπου.

12:36 Θ. Γιαννακόπουλος: «Η πολιτεία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο»

12:40 Θ. Γιαννακόπουλος: «Η ταφόπλακα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας»

12:46 Θ. Γιαννακόπουλος: Μην μάς κλείνετε, πάρτε τα κέρδη!

12:51 Βασίλης Κάτσιος: Σήμερα βγάζουμε κραυγή αγωνίας δε μπορούμε να ζητάμε επενδύσεις στη χώρα μας την ίδια στιγμή που διώχνουμε τις δικές μας

12:53 Βασίλης Κάτσιος: Ο Έλληνας ασθενής θα είναι ο τελευταίος ευρωπαίος που θα έχει πρόσβαση σε νέες θεραπείες

12:54 Βασίλης Κάτσιος: Ερχόμαστε εδώ αφού έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο προς την τρόικα όσο και προς τις ηγεσίες των υπουργείων. Η φωνή μας αγνοείται.

12:57 Θεόδωρος Τρύφων: Σε κλάδους που δίνουν οξυγόνο να τους το κόψεις. Είναι το χειρότερο που γίνεται στη χώρα.

13:00 Θ. Τρύφων: ο στόχος θα επιτευχθεί αν οργανωθεί το κράτος.

13:09 Θ. Γιαννακόπουλος: Να λάβετε σοβαρά υπόψη την πραγματική κατάσταση. Έρχεται η ελληνική βουλή αρχικά να απορρίψει και στη συνέχει να υπερψηφίσει. Είναι ντροπή αυτό που απέρριψαν οι ίδιοι σήμερα να το στηρίζουν.

Δεν σκέπτονται τους ανθρώπους, δε σκέπτονται σε τι κατάσταση βρίσκονται δε μπορείς να λές τη μια μέρα άσπρο και την άλλη μαύρο.

13:14 Α. Δέμος : Με αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει επόμενη μέρα για την φαρμακοβιομηχανία.

13:19 Θ. Κωλέτης: Προσπαθούμε να πείσουμε τον ΕΟΦ να γίνει χώρα αναφοράς η Ελλάδα. Οι δέκα, 20 εταιρείες που κάνουν εξαγωγές και αφήνουν τα λεφτά στην Ευρώπη θα μπορούσαν να αφήνουν έσοδα στο ελληνικό κράτος.

13:21 Θ. Τρύφων : Αυτή τη στιγμή θα πρέπει κανείς να δει την σχετική αξία των φαρμάκων, πρέπει δηλαδή να την συγκρίνει με την εναλλακτική του λύση.

13:21 Β. Κάτσιος: Αν είναι να πέσουν οι τιμές να πέσουν για το καλό της χώρας.

13:23 Θ. Τρύφων: Ο Πατούλης δεν είπε ότι δε θέλουμε γενόσημα, είπε ότι θέλουμε επώνυμα φάρμακα με εμπορική ονομασία

13:30 Θ. Γιαννακόπουλος: Το φάρμακο είναι διατιμημένο και το φάρμακο ελέγχεται από το κράτος. Δεν πρέπει να πάρουμε εμείς μέτρα εναντίον συναδέλφων.

Για ποιον ΕΟΦ μιλάμε όταν για να δακτυλογραφηθεί μια άδεια χρειάζονται έξι μήνες; Δεν είναι ευθύνη δική μας, είναι ευθύνη της πολιτείας.

Όσον αφορά τα κέρδη πάλι είναι θέμα της πολιτείας. Μην μεταφέρετε στις πλάτες τις δικές μας αυτά που πρέπει να κάνει η πολιτεία.

13:32 Θ. Τρύφων: Στο φάρμακο γίνεται μια βίαια παρέμβαση

13:33 Θ. Τρύφων: Σε κάποια αντιβιοτικά οι τιμές είναι ίδιες με την Γερμανία

13:34 Θ. Τρύφων: Προτείναμε εδώ και πολλά χρόνια στα υπουργεία τιμωρία συγκεκριμένων γιατρών για παράνομη συνταγογράφηση

13:37 Θ. Γιαννακόπουλος: Μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχουν φοβερά πράγματα. Σε δέκα μέρες αναφέρει πως θα εφαρμόσει τρεις κατηγορίες δε μιλάει περί συγκεκριμένων φαρμάκων. Έχουν παρθεί μη ορθολογικά μέτρα, δεν έχουν προοπτική και κανείς δε μπορεί να τα στηρίξει. Είναι δυνατόν να κάνεις μονοπώλιο και όλοι οι άλλοι να πεθάνουν;

13:44 Θ. Κωλέτης: Αυτοί που παράγουν τη μεγαλύτερη δαπάνη ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να απολύουν κόσμο. Τους περισσότερους του ς έχουμε προσλάβει εμείς πλέον δε θα μπορούμε να έχουμε ούτε αυτούς ούτε τους υπόλοιπους.