ΕΛΛΑΔΑ

Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Αισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αν και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί και παγετός.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις στη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι έως το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στα κεντρικά και νοτιοανατολικά τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά ισχυροί.

Αναλυτικά:

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη. Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη μείον -10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.