ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στο Αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος η έφορος Χανίων

Χανιά: Στο Αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος η έφορος Χανίων

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σήμερα η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χανίων για παράβαση καθήκοντος και απείθειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων, ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη ποινών που επεβλήθησαν για βεβαιωμένες παραβάσεις. Ωστόσο, η απάντηση της εφόρου ήταν αρνητική, καθώς υποστήριξε πως και στην Εφορία υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Η άρνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η προϊστάμενη στο Αυτόφωρο έπειτα από εντολή της Εισαγγελέως.

«Η δουλειά των εφοριακών δεν είναι να κόβουν χαρτιά»

Υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων βρέθηκαν στα δικαστήρια Χανίων για να συμπαρασταθούν στην έφορο. Μάλιστα, στο πλευρό της προϊσταμένης στάθηκε με τον τρόπο του και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσιών Χανίων - Ρεθύμνης, Μιχάλης Δασκαλάκης, ο οποίος τόνισε πως «η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για τη βελτίωση των εσόδων του κράτους». Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι «Ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προϊστάμενη της εφορίας».

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προϊστάμενη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.