ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά φαρμάκων στα Κύθηρα με πρωτοβουλία Κώστα Κατσαφάδου

Δωρεά φαρμάκων στα Κύθηρα με πρωτοβουλία Κώστα Κατσαφάδου

Στο πλάι των κατοίκων των Κυθήρων που αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα, λόγω των οικονομικών συγκυριών στέκεται η φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Με μία πρωτοβουλία του Προέδρου του συλλόγου «Πολίτες σε δράση για τον Πειραιά και τα νησιά» και αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Κατσαφάδου, η εταιρεία προσέφερε δωρεάν φάρμακα, τα οποία θα δοθούν στο Νοσοκομείο Κυθήρων για τους άπορους πολίτες, που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θεόδωρος Κουκούλης, «δεν ευθύνονται σε τίποτα γι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα».

Η προσφορά αυτή έχει αμέσως δεχτή από το Δήμο Κυθήρων αλλά και από το Νοσοκομείο του νησιού. Μάλιστα, σε μία εκδήλωση που έλαβε μέρος στο Δημαρχείο την Παρασκευή, οι κ. Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμήθηκαν για την ευγενική προσφορά.

Στην εκδήλωση παρίστανται οι αντιδήμαρχοι, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι των Κυθήρων.

«Εύχομαι να υπάρξουν μιμητές»

Ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση έκανε λόγο για μία ιδιαίτερη σημαντική ημέρα.

«Ο δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με τον κ. Κατσαφάδο και την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, αποδέχεται μία δωρεά φαρμάκων που απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, λόγω αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης» δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κουκούλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. «Είναι ταυτόχρονα μία κατάσταση την οποία προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Ο καθένας από τη θέση όπου κατέχει προσπαθεί το καλύτερο δυνατό για να απαλύνει τον πόνο ορισμένων ανθρώπων».

dimarxeio-aponomi-arxiepiskopos-katsafathos

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος, η πρωτοβουλία αυτή σε μία τέτοια περίοδο είναι μία «ευγενική χειρονομία». Μάλιστα, ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον κ. Γιαννακόπουλο.

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του κ. Γιαννακόπουλου, κ. Ιωάννα Λάβδα δήλωσε πως η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά του κ. Κατσαφάδου πρέπει οπωσδήποτε να γίνει επαινετή.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακόπουλο, τον οποίο και προσκάλεσε στο νησί για να βοηθήσει στον τομέα του αθλητισμού που έχει ιδιαίτερη προτίμηση και ένα ξεχωριστό πάθος.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να υπάρξουν μιμητές αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία δεν έχει κανένα άλλο λόγο από το να βοηθήσει ανθρώπους, οι οποίο πλήττονται χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα.

«Να πυκνώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ευχαρίστησε με τη σειρά του την πρωτοβουλία της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ, η οποία έφερε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στο νησί.

« Η κρίση έχει ξυπνήσει τα ανθρώπινα συναισθήματα σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αφυπνιστεί στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα με αισθήματα που καλύπτουν τον πόνο. Αυτή η εκδήλωση προστίθεται σε τόσες άλλες εκδηλώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Γιαννακόπουλο. Να ευχηθούμε τέτοιες εκδηλώσεις να πυκνώνουν αυτό τον καιρό που δοκιμάζεται ο λαός μας. Να συγχαρώ και το δήμο και το Νοσοκομείο που θα δεχθεί αυτή τη προσφορά και θα διοχετεύσει στους κατοίκους φάρμακα, οι οποίοι τον έχουν ανάγκη» είπε, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

«Ανταποκρίθηκε αμέσως η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Κατσαφάδος, πρωτοπόρος αυτής της κίνησης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν από μία τυχαία συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Δήμαρχο των Κυθήρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο κ. Κουκούλης τού γνωστοποίησε το μεγάλο πρόβλημα που σημειώνεται με τα φάρμακα στο νησί.

Έτσι, λοιπόν με τον σύλλογο που έχει συστήσει στον Πειραιά «Οι πολίτες σε δράση για τον Πειραιά και τα νησιά» συντάξανε μία επιστολή προς κάποιες φαρμακοβιομηχανίες. «Με μεγάλη χαρά είδαμε πως ο κ. Γιαννακόπουλος, που δεν τυγχάνει να γνωρίζω από κοντά, ανταποκρίθηκε αμέσως σε αυτή την πρωτοβουλία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

«Θα αγωνιστώ για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, μία χώρας εθνικά ταπεινωμένης» ανέφερε κλείνοντας ο υποψήφιος βουλευτής.

Η κ. Ιωάννα Λάβδα, η οποία εκπροσώπησε τον κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος απουσίαζε λόγω προβλημάτων υγείας, υποστήριξε πως είναι πολύ μεγάλη χαρά για την εταιρεία που βρίσκεται με αυτό τον τρόπο δίπλα στους κατοίκους των Κυθήρων. Την ώρα, μάλιστα, που «οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι για όλους μας» όπως υποστήριξε.

Κάτοικος του νησιού ευχαρίστησε για τη δωρεά

Η εκδήλωσε έκλεισε με τις τιμητές πλακέτες που δόθηκαν τόσο στον κ. Κατσαφάδο, όσο και στον κ. Γιαννακόπουλο.

Μάλιστα, κάτοικος του νησιού που πήρε το λόγο ευχαρίστησε με τη σειρά του αυτή την πρωτοβουλία. «Ο λαός του νησιού δέχεται με μεγάλη χαρά αυτή την ευγενική προσφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

dimarxeio-oloi