ΕΛΛΑΔΑ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Π. Ψωμιάδη και στον αδελφό του

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Π. Ψωμιάδη και στον αδελφό του

Με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες βαρύνεται τόσο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης όσο και ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45ρια» έργα τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και αφορούν σε για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Εκτός από τον πρώην Νομάρχη και πρώην αντινομάρχη, διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009.

Οι παραπάνω, κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» έργα σε μικρότερα και τα ανέθεταν με συνοπτικές διαδικασίες σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενήργησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μπακέλας, η υπόθεση αφορά σε 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι συνέτασσαν μελέτες για προυπολογισμούς, ύψους 45.000 ευρώ, που είχαν τους ίδιους κωδικούς των μεγάλων έργων.