ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση σε αστυνομικό «κλουβί»

Παρέλαση σε αστυνομικό «κλουβί»

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η στρατιωτική παρέλαση – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας - Μικρότερη από κάθε άλλη φορά η συμμετοχή του κόσμου.

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, την στρατιωτική ηγεσία, και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ έντονη, με τους πολίτες να αδυνατούν να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκαν μικροεπεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όταν διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν πολίτες , οι οποίοι ήθελαν να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν τη παρέλαση.

Σε 25 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ένταση μικρής έκτασης υπήρξε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά καθώς, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και πίσω από τα κάγκελα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν πανό και φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των επισήμων.

Το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. "Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές.

Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι "ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισε αν αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους 'Έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια", υπογράμμισε ότι και "σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη", ενώ υπενθύμισε ότι και "τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα".

"Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι 'Ελληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός", είπε ο κ. Παπούλιας.

"Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε", υπογράμμισε.

Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου από τον Κάρολο Παπούλια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Κλειστό όλο το κέντρο

Η λεωφόρος Αμαλίας ήταν αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι την οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών είναι πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου.

Μικρής έντασης επεισόδια έλαβαν χώρα, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όταν μικρή ομάδα συγκεντρωμένων που φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών, απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς στην πλατεία Συντάγματος παραμένει μικρή ομάδα διαδηλωτών.