ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησαν οι αρχές, εκτελώντας το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψης του κ. Τσοχατζόπουλου αφορά την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σχετικά με την απόκτηση του περιβόητου νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και με άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον τρόπο κτήσης του συγκεκριμένου νεοκλασικού, ενώπιον των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου.

Κατά τις πληροφορίες, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, κατέληξαν σε ποινικές ευθύνες και η υπόθεση ανετέθη σε ειδικό ανακριτή. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές ενεργοποίησαν τις διατάξεις του νόμου 4022/2011 που αφορούν στην ταχεία «εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferrostaall μίζα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη Λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στην οδό Κόμνα Τράκα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Εισαγγελία θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες