ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη

Στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψή του από την υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος, ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης που αφορά την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σχετικά με την απόκτηση του περιβόητου νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου καθώς και με άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Η σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, από άνδρες της υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος που τον αναζητούσαν από το πρωί τόσο στο σπίτι της κόρης του όσο και στο γραφείο του, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου. Ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, απ' όπου και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, αμέσως μετά.

Τον Οκτώβριο του 2011, ο πρώην υπουργός είχε κληθεί ως ύποπτος από τους Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον τρόπο απόκτησης του νεοκλασικού.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέληξαν στην ύπαρξη ποινικών ευθυνών, ενώ η υπόθεση ανετέθη σε ειδικό ανακριτή. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις του νόμου 4022/2011, που αφορούν στην ταχεία «εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι μέσω υπεράκτιων εταιρειών εισέπραξε από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal μίζα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο διέθεσε για την αγορά ακινήτων στη Λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στην οδό Κόμνα Τράκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες