ΕΛΛΑΔΑ

«Έπεσε κατά 50% ο φετινός τζίρος για το πασχαλινό τραπέζι»

«Έπεσε κατά 50% ο φετινός τζίρος για το πασχαλινό τραπέζι»

Τα περιορισμένα οικονομικά, η ακρίβεια που θερίζει, αλλά και η αγωνία για το αύριο αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση της καταναλωτικής κίνησης ακόμη και αυτές τις εορταστικές ημέρες.

ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης

Μια βόλτα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας είναι αρκετή προκειμένου να σκιαγραφήσει την εικόνα της σημερινής αγοράς, η οποία κυριολεκτικά έχει γονατίσει.

Οι επιχειρηματίες εμφανίζονται απαισιόδοξοι, αφού όπως διευκρινίζουν ο φετινός τζίρος παρουσιάζει πτώση της τάξης του 40- 50%, ενώ τονίζουν πως ακόμη και η κίνηση για τα τελευταία γιορτινά ψώνια είναι πολύ μέτρια.

Οι πολίτες των οποίων τα οικονομικά είναι πολύ πιο άσχημα από την περσινή χρονιά αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά προϊόντα και εδέσματα που συνθέτουν το πασχαλινό τραπέζι.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας συνταξιούχου η οποία δεν ντρέπεται να παραδεχτεί δημόσια στο φακό του newsbomb.gr πως το φετινό γιορτινό τραπέζι για εκείνη και την οικογένειά της θα περιλαμβάνει μπριζόλες και κοτόπουλο, αφού το αρνί όπως λέει είναι αποτρεπτικά ακριβό.

Πολυτέλεια όπως φαίνεται λοιπόν είναι για πολλούς το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.

Ένας ηλικιωμένος δε διστάζει να πει πως αισθάνεται τυχερός που κατόρθωσε να αγοράσει το παραδοσιακό αρνί αν και στην ποσότητα του ενάμιση κιλού.

Ως εκ τούτου ο αυστηρός προγραμματισμός για το φετινό γιορτινό τραπέζι επιβάλλεται.