ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν 8 μετανάστες με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο του Αράξου

Συνελήφθησαν 8 μετανάστες με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο του Αράξου

Στη σύλληψη οχτώ μεταναστών πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Μπέργκαμο της Ιταλίας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Αράξου πέντε Αφγανοί, δυο Ιρακινοί και μία Νιγηριανή, καθώς κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, διαπιστώθηκε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που κατείχαν ήταν πλαστά.

Πιο αναλυτικά, άλλα προέρχονταν από κλεμμένα έντυπα διαβατηρίων και άλλα είχαν παραποιηθεί με την τοποθέτηση φωτογραφιών και την αναγραφή στοιχείων των ελεγχόμενων ατόμων, αντί των πραγματικών κατόχων.

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε διαβατήρια βουλγαρικών αρχών, ένα διαβατήριο ολλανδικών αρχών, δύο βουλγαρικές και μια ρουμανική ταυτότητα, καθώς και μια άδεια παραμονής των ελληνικών αρχών.

Οι διωκτικές αρχές με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, εκτιμούν ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών, επιμένουν να χρησιμοποιούν πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Άνωσης, διότι ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο οι μετανάστες θα περνούν από τους ελέγχους.